fbpx

Köpvillkor

Kniv & Karda ägs av företaget Jordspira och är en nätbaserad slöjd- och hantverksmarknad och finns därmed inte som fysisk butik. De produkter du köper levereras direkt från slöjdaren.

Priser och betalning

På Kniv & Kardas hemsida visas alla priser inklusive moms. Kostnader för frakt och emballage ingår i priset och i varukorgen kan du se det totala beloppet. 

Betalning sker enkelt och tryggt med Payson. Du behöver inte ha ett konto hos Payson sedan tidigare för att kunna betala. Slutför köpet direkt med VISA, MasterCard samt de svenska bankerna Swedbank, SEB, Nordea, Danske Bank, Handelsbanken, Länsförsäkringar, Skandiabanken och Sparbanken Syd. Du kan också välja att betala i efterhand på faktura eller att delbetala över 3-24 månader. Payson håller höga säkerhetskrav och för alla kortbetalningar används 3D-secure teknik. Flera miljoner personer har använt Payson som är en välkänd betallösning på internet sedan 2004. Läs mer här: www.payson.se

Betalning med faktura

Vi erbjuder betalsättet “PaysonFaktura” i samarbete med Payson AB.

Betalningsvillkor är 14 dagar och vid fakturaköp tillkommer ingen avgift. För att kunna beställa mot faktura måste Du ha fyllt 18 år och vara folkbokförd i Sverige samt godkännas i den kreditprövning som genomförs vid köpet. Företag som betalar mot PaysonFaktura måste vara registrerade i Sverige

Fakturan kommer att sändas separat med e-post till den e-postadress du anger vid köptillfället. Vid försenad betalning skickar vi en betalningspåminnelse varvid lagstadgad påminnelseavgift om för närvarande 60 kr tillkommer. Vi debiterar även dröjsmålsränta med 2 % per månad från fakturans förfallodag. Vid utebliven betalning lämnas ärendet till inkasso varvid lagstadgad inkassoavgift om för närvarande 180 kr tillkommer. Payson förbehåller sig rätten att i enskilt fall neka leverans och ompröva beställarens kreditvärdighet.

Vid betalning med PaysonFaktura kommer fakturan att pantsättas till Payson och därefter till SVEA Ekonomi AB, 556489-2924.

Leveranser

Kostnaden för leverans ingår i priset på varan. Din beställning levereras direkt från slöjdaren och finns för uthämtning hos ditt närmaste utlämningsställe. Beställningen levereras direkt till din brevlåda i de fall där försändelsens mått och vikt gör detta möjligt.

Leveranstiden varierar och står angiven för respektive vara. Paketet ska hämtas ut inom den tid som står angivet på aviseringen. För paket som inte hämtats ut debiterar Kniv & Karda dig 200 kr för returfrakt och hanteringsavgift.

I de fall du inte har fått din beställning eller om beställningen verkar ha skadats under transport, vänligen kontakta Kniv & Karda via jenny@knivochkarda.se.

Ångerrätt

Du kan ångra ditt köp på Kniv & Karda inom 14 dagar från det att du mottagit varan. Varan ska returneras till slöjdaren i oförändrat skick och väl paketerad. Om varan skadas eller kommer bort på grund av vårdslöshet gäller inte ångerrätten. Du bekostar själv returfrakten.

Vi ska, om du utnyttjat din ångerrätt, betala tillbaka vad du har betalat för varan snarast eller senast inom 30 dagar från den dag då slöjdaren tog emot varan eller meddelandet om att du ångrat dig. Frakter betalas av kunden.

Returer

Returer sker på kundens egna bekostnad utom om varan är defekt eller vi har packat fel. Returer ska skickas som brev eller paket, inte mot postförskott. Kunden ansvarar för varan till dess den har kommit slöjdaren tillhanda. 

Kontakta oss innan du returnerar en vara, Kniv & Karda skall bekräfta att returen är tillåten och att ångerfristen inte har passerats innan varorna skickas tillbaka. 

Personuppgifter

Dina personuppgifter hanteras med största sekretess enligt dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation, 2016/679/EU) och säljs inte vidare till tredje part.

En personuppgift är all information som kan användas för att identifiera en enskild person.  I samband med att du genomför din beställning hos oss godkänner du att vi använder och lagrar dina personuppgifter i vår databas för att kunna fullfölja ditt köp och förse dig med din leverans enligt den service du kan förvänta dig.

Exempel på personuppgifter som vi samlar in är: Fullständigt namn, personnummer, telefonnummer, e-postadress, postadress, och IP-nummer.

Din e-postadress används också för utskick av information och erbjudanden från oss, vårt nyhetsbrev. Det kan du enkelt avsluta prenumerationen av det genom att klicka på Avsluta längst ner i nyhetsbrevet.

Du kan läs Kniv & Kardas fullständiga integritetspolicy här.