fbpx

Kniv & Karda är en nätbaserad slöjd- och hantverksmarknad som säljer föremål i bland annat trä, ull, läder, järn och lin från Sveriges slöjdare.

Kniv & Karda är ingen vanlig webbutik utan har bara öppet några dagar i månaden, likt en traditionell marknad. Anledningen till detta är främst att slöjdarnas arbetssituation kräver stor flexibilitet. Hantverket är tidskrävade, materialtillgången kan variera under året och många slöjdare har andra uppdrag periodvis. De kan därmed ha svårt att binda upp sig på en jämn årsproduktion. 

När du har genomfört ett köp kommer produkten skickas direkt från slöjdaren för att minimera transportsträckan.

Kniv & Karda vill skapa förutsättningar för landets slöjdare och hantverkare att leva på sitt hantverk.

“Jag som driver Kniv & Karda, genom mitt företag Jordspira, är i grunden naturvårdsbiolog och folkhögskolelärare. Sedan 2002 har jag jobbat som lärare och biträdande rektor på två olika folkhögskolor. Nu efter 17 år väljer att satsa helt på slöjden, mitt stora intresse, genom att starta Kniv & Karda.

Jag har även en ettårig träslöjdsutbildning från Sätergläntan i ryggsäcken och är uppväxt i ett hem där det alltid handarbetades. Mestadels är det egna slöjdprojekt som jag ägnar mig åt men har i perioder sålt det jag gjort. Med Kniv & Karda är min vision att skapa ett större intresse för lokalt hantverk och slöjd samt möjliggöra för fler slöjdare att leva på sitt hantverk.

Jenny Ahlin