fbpx

Är du slöjdare eller hantverkare och vill sälja på marknaden?

Kniv & Karda riktar sig till dig som vill sälja slöjd och hantverk i naturmaterial. 

Slöjd- och hantverksmarknaden vill främja det svenska kulturarvet och naturmaterial från närområdet. Det innebär att vi har krav på kvalitet, design och material. Materialet ska, som exempel, vara ren svensk ull, trä från ditt närområde eller vegetabiliskt garvat läder från Europa. Vi säljer även produkter i lin, lera, glas, järn och liknande.

 

Så här fungerar det att sälja slöjd och hantverk

Marknaderna skapar stor flexibilitet för dig som slöjdare. Du blir inte bunden till vare sig produkter eller pris och du deltar på de marknader som passar. Provisionen är 25 % och dras endast från de produkter som blivit sålda. Du tar därmed inga ekonomiska risker.

Payson, som står för betalningslösningen, garanterar utbetalning vid genomfört köp och du levererar direkt till kund. Du skickar endast en faktura till Kniv & Karda per marknad för de produkter som du sålt. Du kommer därmed lägga mindre tid på administration.

I provisionen ingår bland annat:

  • marknadsföring
  • transaktionskostnader till Payson
  • redigering av bilder
  • hantering av betalning från kunder
  • hantering av ångerrätt och reklamationer

Inför marknaden behöver du endast skicka bilder och texter. Vi lägger in dessa på hemsidan och du får möjlighet att kontrollera allt innan det blir offentligt. Du behöver därmed inte ha några större datorkunskaper.

Marknaden är endast öppen några dagar per tillfälle men återkommer regelbundet, cirka sex marknader per år. Kommande marknader är 3-6 september, 15-18 oktober och 1-6 december.

Syftet med Kniv & Karda är att det ska vara enkelt och kostnadseffektivt att sälja slöjd och hantverk. 

Ansök om att sälja slöjd och hantverk

Ansökan ska innehålla en kort presentation av dig som slöjdare, några bilder på det gör eller hänvisning till hemsida/Facebook/Instagram och information om var du säljer dina produkter idag.

Välkommen att skicka din ansökan till jenny@knivochkarda.se 

Du är även välkommen att höra av dig om du har frågor eller synpunkter.